Blogi


26.3.2020

Kestovoimaa Pandemian aikana

”Rakkaani, minä toivotan sinulle, että kaikessa menestyt ja pysyt terveenä,niin kuin sielusikin menestyy…” 3 Joh. 1:2

Näillä Johanneksen sanoille tahdomme tervehtiä sinua aikana, jolloin ihmiset miettivät elämän arvoja ehkäpä enemmän kuin koskaan. Koronavirus on pysäyttänyt ihmisiä kaikkialla. Samalla kysymme itseltämme, mikä on elämän tarkoitus, kuka minä olen ja mihin voin turvata kaiken ympäröivän kaaoksen ja poikkeustilan keskellä?

Kotimaamme Suomi ei ole enää samanlainen, jossa elimme vielä muutamia viikkoja sitten. Kysymme, mihin ollemme menossa, kun talous, terveysjärjestelmä, työ, perheemme, lastenlastemme koulutus ja muut yhteiskunnan turvaverkot ovat katoamassa altamme sekä muuttavat muotoaan?

Kuningas David mainitsee pandemiat
Voisi kuvitella, että kuningas Daavid psalmissaan 91 kirjoitti tapahtumista, jotka kertovat siitä, mitä maassamme ja maailmassamme tapahtuu juuri nyt. Daavid kirjoitti: ”Herra on minun turvani ja linnani, Hän on minun Jumalani, johon minä turvaan. Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta.

Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla. Hänen uskollisuutensa on kilpi ja suoja. Et sinä pelkää yön kauhuja …et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee.”

Kun yhteiskunnan tukipilarit ympärillämme horjuvat epidemian jyrätessä ja horjuttaessa yhteiskunnarauhaa, turva löytyy Jumalan sanasta, johon voimme luottaa. Jeesus sanoi, että taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa, Mark. 13:31.

Herra meidän parantajamme
Psalmissaan 103, David kirjoittaa. “Kiitä Herraa, minun sieluni, äläkä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt – hän joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi, joka lunastaa henkesi tuonelasta.” Jumalaan uskovina emme ole sairastumisen ulkopuolella, mutta sairauden keskelläkin on lohdullista tietää, että Hän, Herra, jonka Daavid tunsi, on luvannut olla myös meidän parantajamme.

Valtioneuvoston ja hallituksen asettamat yhteiskunnalliset rajoitukset merkitsevät, että emme voi toteuttaa tavanomaista varainhankintaa, josta yhteinen lähetystyömme on riippuvainen. Kuten monilla muilla kristillisillä järjestöillä taloutemme on poikkeuksellisella koetuksella. Kiitämme sydämellisesti kaikesta muistamisesta työtämme kohtaan kuluneiden viikkojen aikana.

Koronavirus ei tuo satellitteja alas
Koronaviruksesta huolimatta päivittäiset evankelioivat TV-lähetyksemme 16 satelliitin kautta ovat edelleen tavoittaneet miljoonia katsojia islamilaisissa maissa. Myös hengellisen kirjallisuuden painattaminen Venäjällä jatkuu riippumatta viruksesta. TV-lähetysten kautta tavoitamme myös juutalaista kansaa sanomalla Messiaasta niin Israelissa kuin venäjänkielisessä maailmassa.

Kiitos, että seisot mahdollisuuksiesi mukaan rinnallamme tämän taloudellisen niukkuuden keskellä turvaamassa IRR-TV:n maailmanlaajuisen medialähetystyön jatkumisen? Voit tukea IRR-TV:n työtä tästä linkistä:

Lahjoita tästä

Esirukouksiisi sulkeutuen ja Jumalan runsasta siunausta ja varjelusta sinulle ja perheellesi toivottaen,

Hannu ja Laura sekä koko IRR-TV:n lähetystiimi

”Hänen laupeutensa ei ole loppunut, se on joka aamu uusi, ja suuri on hänen uskollisuutensa…” Valit. 3: 2221.12.2019

Vuosi on jälleen vierähtänyt. Me kuljemme kohti vanhan loppua ja uuden alkua. Tänäkin jouluna koko lähetystyömme keskipisteessä ja ytimessä on enkelin julistama sanoma Joosefille:

”Ja hän on synnyttävä pojan ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä.”  Enkeli lisäsi: ” Neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel, mikä käännettynä on Jumala meidän kanssamme!”

Betlehem todistaa, että Jumala rakastaa meitä ihmisiä hillittömästi. Se, mikä sai alkunsa jouluyöstä Betlehemissä, täyttyi pääsiäisenä Jerusalemissa. Seimen lapsesta tuli taivaan ja maan Kuningas ristillä.  Jouluevankeliumissaan Matteus korostaa kahta Jumalan joululupausta.

Enkelin ilmoitus Joosefille oli kaksinkertainen lupaus: “Sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä.” Jumala vapahtaa. Enkeli ei sanonut, että Jumala kuuntelee, alleviivaa, auttaa, avustaa, tunnustaa. Enkeli sanoi: Jumala oli vapahtava ihmiset heidän synneistään.

Enkeli ilmoitti, että hän, Immanuel, Jumala on meidän kanssamme…ei lähellä, ei pistäydy kylässä, ei ole satunnainen vieras.  Hän on Jumala, joka on meidän kanssamme elämän arjessa, meidän ”tallissamme.” Tämä elämän talli saattaa olla väliin epäsiisti, väliin hieman tuoksahtelee, haisee, väliin on epäjärjestys, on kyyneleitä, kärsimystä, yksinäisyyttä, koemme hylkäämistä. Jumalan lupaus edelleen tänä jouluna on voimassa, Hän on meidän kanssamme!

Vielä pitkään sen jälkeen, kun jouluvieraat ovat lähteneet, joululaulut vaienneet ja valot sammuneet, nämä Jumalan joululupaukset kestävät. Jumala täytti lupauksensa Pelastajasta, Vapahtajasta ensimmäisenä jouluna. Hänen lupauksensa ei koskaan petä.

Lämmin kiitos sinulle, että olet halunnut olla mukana mahdollistamassa sen, että miljoonat ihmiset ovat saaneet kuulla evankeliumin sanoman  ja saaneet mahdollisuuden uskoa, että heille on syntynyt Vapahtaja, joka on Jeesus Kristus.

Vuoden 2019 viimeisinä päivinä meillä IRR-TV:llä on paljon aihetta kiitokseen. Olemme saaneet olla suuressa Jumalan työssä mukana toteuttamassa lähetyskäskyä.

Sinulle toivottaen siunausrikasta ja rauhaisaa joulua,

Hannu Haukka
toiminnanjohtaja17.9.2019

KESTÄVÄT LUPAUKSET…

Joitakin päiviä sitten luin ajatuksia Jumalan lupauksista.

Raamatun sankarit rakensivat elämänsä Jumalan lupausten varaan. Joukossa on hallitsijoita, palvelijoita, opettajia, lääkäreitä, miehiä, naisia, avioituneita ja yksin eläviä. He olivat erilaisia mutta heidät yhdisti yksi asia: Jumalan lupaukset.

Koska Jumala oli antanut lupauksen, Nooa uskoi sateeseen ennen kuin sanaa oli edes keksitty.

Aabraham lähti hyvästä kodista kohti maata, mitä hän ei ollut koskaan nähnyt. Koska Jumala oli lupauksen antaja, Joosua johdatti 2 miljoonaa israelilaista vihollisen maalle ja kukisti kaupunkia ja valtakuntia. Jumalan lupauksiin luottaen Daavid kaatoi Israelin armeijaa uhmanneen jättiläisen. Pietari nousi uuteen elämään petettyään mestarinsa ja Paavali sai armon, jonka puolesta hän oli valmis antamaan henkensä.

Raamatussa Jumalan lupauksia on laskettu olevan 7 487.

Alkaneelle syksylle poimin lupausten joukosta seuraavan:

”Ole luja ja rohkea. Älä pelkää äläkä arkaile, sillä Herra sinun Jumalasi on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin.” Joos.1:9. Jumalan lupaukset ovat sinetöity: ”Taivas ja maa katoavat, mutta Minun sanani eivät koskaan katoa” Luuk. 21:33.

Lupausten lunastaja

Jumala ei ole ainoastaan lupausten antaja, vaan Hän on myös kaikkien lupaustensa lunastaja. Poikkeusta ei ole.

Jumalan antamat lupaukset ovat kuin kalliovuorten männyt: runsaat, lujat ja ikivihreät. Jumalan lupaukset eivät raukea, sillä Jumala on muuttumaton (Mal. 3:16). Hän on kuka Hän on!

Jumalaa ei päästä yllättämään. Hän ei muuttele suuntaa kesken matkan. Hän ei ole mielialojen vietävänä. Jumala on väkevä. Se, minkä Hän lupaa, sen Hän myös täyttää.

Jumala ei koskaan lupaa liikoja, eikä Hänessä ole pettämisen varjoa (Jaak. 1:17). Jumala ei valehtele.

Kivi ei ui. Virtahepo ei lennä. Perhonen ei syö pastaa. Ihminen ei nuku pilven reunalla. Jumala ei valehtele (Tiit. 1:2).

Liioittelu, manipulointi, narraaminen, imartelu ei kuuluu Jumalan olemukseen. Raamattu vakuuttaa, että Jumala ei riko lupauksiaan! Hänen lupauksiinsa voi luottaa elämän kaikissa vaiheissa! Hänen lupauksensa ovat horjumattomat (Hepr. 6:18).

Miljoonan taalan kysymys

Miljoonan taalan kysymys ei kuulu, pitääkö Jumala lupauksensa. Sen sijaan suuri kysymys on, perustammeko elämämme Jumalan lupauksien varaan, kuten tekivät Raamatun miehet ja naiset? Näin tehden elämämme perusta ei koskaan horju, myös elämän myrskyissä, yhtä hyvin aurinkoisina päiviä kuin sadepäivinä.

Mieleeni nousee vanhan hengellisin laulun sanat: ”Min lupaapi Herra, Hän täyttävi sen, Ei sanansa pettää voi koskaan…Ain Herramme sana on horjumaton, on vahvempi taivasta, maata. Jos uskon mä vaan, niin kokea saan: Ei koskaan mua pettää Hän saata.”16.5.2019

”KOVIEN KOLHUJEN YLIOPISTO”

Kestovoimaa elämän arkeen

Hyvä lähetystyömme ystävä,
kiitos uskollisesta mukanaolostasi, esirukouksista ja tuesta. Rukouksemme on, että viestimme on kestovoiman ja rohkaisun lähde elämän arjessa.
Sinua siunaten,
Hannu Haukka

Oppilas: Joosef
Suku: Jaakob (isä); Iisak (isoisä); Aabraham (isoisoisä)
Tiedekunta: Tohtoritutkinto KOVIEN KOLHUJEN Yliopistossa
Loppututkinnon nimi: Maailmanlaajuinen nälänhätä, pelastus r.y.
Virkaan valmistunut: Toimitusjohtaja

On vaikeata kuvitella, miten Joosef saattoi kukoistaa epäinhimillisten vastoinkäymisten edessä. Mikä oli miehen salaisuus? Vastaus löytyy Joosefin elämästä. Kului kaksikymmentä vuotta ja tarinan päähahmojen roolit olivat vaihtuneet. Joosef oli vahvistunut ja hänen veljensä olivat heikentyneet. Joosefin veljet pelkäsivät, että oli koittanut hetki, jolloin Joosef tasoittaa tilit ja syöksee heidät omatekoiseen kaivoonsa. Mutta näin ei käynyt.

Joosef sai kestovoiman selviytyä. Joosefin vastaus veljilleen paljastaa, mistä oli kyse:

”Te tosin hankitsitte minua vastaan pahaa, mutta Jumala on kääntänyt sen hyväksi, että hän saisi aikaan sen, mikä nyt on tapahtunut, ja pitäisi hengissä paljon kansaa.” (1. Moos. 50:20)

Jumalan käsissä suunniteltu paha muuttuu ajan mittaan siunaukseksi!

Joosef kiinnitti sydämensä tähän lupaukseen ja piti siitä visusti kiinni. Tarinassa pahuus kuvataan yksityiskohtaisesti säästämättä lukijaa. Veritahrat ja kyyneleet kuuluvat tarinaan. Joosefin sydäntä hangattiin verille vääryyden ja petoksen kiviä vastaan. Mutta yhä uudelleen Jumala muutti kivun siunaukseksi. Verinen takki muuttui pääministerin viitaksi. Kaivo muuttui palatsiksi. Rikkimennyt perhesuhde eheytyi iltaansa kohti. Toimet, joiden tarkoituksena oli tuhota Jumalan palvelija, muuttuivat askel askeleelta Joosefin siunaukseksi.

“Tarkoititte minua vastaan pahaa”

Joosef käyttää heprealaista verbiä, joka muistuttaa sanaa “kutoa”. ”Te kudoitte pahaa”, hän sanoi, ”mutta Jumala muutti kutomisenne siunaukseksi”. Jumala on ”Mestarikutoja”. Hän venyttää langan, sommittelee värit, yhdistää rosoiset langanpätkät sametinkiiltäviin – kärsimykset ja ilot ovat osa kutomisvaihetta. Mikään ei putoa väliin huomaamatta. Kuninkaat, hirmuvaltiaat, sääilmiöt ja hiukkaset ovat alamaiset Hänelle. Hän liikuttaa sukkulaa edestakaisin itsekunkin elämämme kankaalla sukupolvesta sukupolveen, kunnes Hänen mestariteoksensa nousee esiin.