Jakuutit saivat missiokirjan juuri oikeaan aikaan

IRR-TV on painattanut hengellistä kirjallisuutta Venäjän seurakuntien evankeliointityöhön jo usean vuoden ajan. Pandemiasta huolimatta painokoneet tekevät työtään ja viimeisimmäksi omalla kielellään evankelioivan missiokirjan saivat vähemmistökansa jakuutit – ja aivan oikealla hetkellä.

Korona-pandemia on levinnyt tämän kevään aikana kaikkialle maailmaan ja tuonut mukanaan omat lieveilmiönsä. Rajoitukset, karanteenitja jopa ulkonaliikkumiskiellot ovatluoneet ihmisille tärkeän tarkoituksensalisäksi myös ahdistusta ja pelkoa. Useissa maissa eristäytyminen on lisännyt myös alkoholin käyttöä. Suomessakin on aiheesta keskusteltu ja pohdittu alkoholin myynnin rajoittamista.

Siperiassa Kiinan rajamailla elää vähemmistökansat burjaatit ja jakuutit. Kevään aikana sieltä on kantautunut ikäviä uutisia alkoholin käytön noususta ja perheväkivallan lisääntymisestä. Ongelma paisui niin suureksi, että Jakutshkin tasavallassa julistettiin toistaiseksi alkoholin myynnin kieltolaki. Tähän murheen ja pelon ilmapiiriin paikalliset seurakunnat voivat kuitenkin nyt tuoda lohtua ja hyvää sanomaa Jumalan muuttavasta voimasta. Seurakunnat saivat viime vuoden puolella käyttöönsä missiokirjan sekä burjaatin että jakuuttien kielellä. Molempia kansoja on noin 450 -500 tuhatta.

Pyyntöjä muilta vähemmistökansoilta

Uutiset kirjallisuustyöstä ja sen ”tulivoimasta” on levinnyt myös muiden kansojen keskuuteen. Muutamien kymmenien tuhansien kansat hantit ja manjit ovat pyytäneet myös, että saisivat omalla kielellään hengellistä kirjallisuutta.

Kirjallisuustyöllä on kerrannaisvaikutusta

Kirjallisuustyön voima on vetoavien muutostarinoiden lisäksi myös ns. kerrannaisvaikutukset. Kun yksi ihminen saa lukea evankeliumin muuttavan voiman ja hänen elämänsä muuttuu, hän todennäköisesti antaa kirjan jollekin lähimmäiselleen. Ja näin kirja menee ihmiseltä toiselle ja perheeltä toiselle. Yksi missiokirja saattaa olla siis tuomassa muutosta paljon useamman ihmisen elämään kuin sen yhden, jolle se ensin viedään.

Venäjänkirjallisuustyö jatkuu

Evankeliointityö paikallisten seurakuntien toimesta Venäjällä siis jatkuu ja he tarvitsevat jatkuvasti lisää hengellistä kirjallisuutta. Olemme painattaneet uusia testamentteja, Johanneksen evankeliumia ja missiokirjoja ja lisää pyydetään. Pietarista on tullut pyyntö 200 000 missiokirjan painattamiseen. Pietarin alueella mediaa ei voi enää käyttää evankeliointiin, mutta kirjallisuuden jakaminen toimii edelleen.

Pyydämme sinua muistamaan Venäjän kirjallisuustyötä ja evankeliointia rukouksin ja mahdollisuuksien mukaan tukemaan myös taloudellisesti.

– Jos mikään muu ei motivoi tukemaan tätä kirjallisuustyötä, niin se palkinto, että mahdollisesti eräänä päivänä taivaassa, joku tulee kiittämään, että ’kiitos, kun mahdollistit omalla panoksellasi evankeliumia omalla kielelläni’, vetoaa IRR-TV:n kenttäpastori Ari Talja.

Tue IRR-TV:n kirjallisuustyötä Venäjällä lahjoitussivumme kautta. Kiitos esirukouksistasi! Voit tukea Venäjän kirjallisuustyötä omien mahdollisuuksiesi mukaan viitteellä 2422 tästä linkistä.