Juutalaiset “katsovat Häneen, jonka ovat lävistäneet”

IRR-TV on toteuttanut yhteistyötä messiaanisten seurakuntien kanssa Israelissa  yli 10 vuoden aikana toistakymmentä mediamissiota. Missiosanoma on kaikunut laajasti eri medioiden kautta heprean-, venäjän- ja arabiankielillä niin juutalaisille kuin arabeillekin. Näiden missioiden tuloksena  on syntynyt toistakymmentä messiaanista seurakuntaa Israeliin. Näin juutalainen kansa on alkanut toteuttamaan profeetta Sakarian 12:10:ssä antamaa profeetallista ennustusta Israelin kansan tulevasta pelastuksesta Jeesuksessa, Messiaassaan: “minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet.” Luonnollisesti tämä ennustus odottaa vielä täysimääräistä toteutumistaan tulevaisuudessa, kun Jumalan kansa kokonaisuudessaan kääntyy Messiaansa puoleen. Joka tapauksessa nämä uudet messiaaniset seurakunnat ja niiden juutalaiset jäsenet osoittavat sen, että IRR-TV:n ystävien esirukoukset ja tuki tälle työlle kantaa hedelmää eikä “Työ Herrassa ole turhaa”.

Koronaviruspandemian keskellä IRR-TV jatkaa TV-ohjelmien tuottamista ja lähettämistä myös Israelissa. Haastattelimme muutamia seurakuntien edustajia korona-aikana viruksen vaikutuksista heidän työhönsä. Seurakuntien työssä korostuu kahden käden evankeliumi, jossa toimitetaan ruoka- ja sosiaalista apua koronakriisin keskellä kärsiville ihmisille ja samalla tuodaan heille sanomaa Messiaasta.

Kuvaustiimimme kävi ennen koronakriisin alkua Israelissa kuvaamassa kahdeksan uutta ohjelmaa. Tiimi ehti palata Suomeen juuri ennen kuin matkustusrajoitukset astuivat voimaan. Matkan aikana he vierailivat CBN:n Jerusalemin toimistolla ja tapasivat AlfaTV:lläkin näkyvän Jerusalemin uutislinja -ohjelman päätoimittajan, Chris Mitchellin. Molemmat osapuolet haastattelivat toisiaan ohjelmiinsa. IRR-TV:n ansioista  nämä ohjelmat näkyvät myös Venäjän ja Ukrainan kanavilla, joiden katsojat tarvitsevat oikeaa ja ajankohtaista tietoa Israelin ja Lähi-idän tapahtumista.

Jerusalemissa sijaitsevan Ha’Seh al Har Zionin (Siionin vuoren Karitsan) -seurakunnan diakoniatyötä johtaa Israel Roitman, joka on kymmeniä kertoja Suomessakin käynyt messiaaninen laulaja. IRR-TV tukee hänen johtamaansa diakoniatyötä.

Israel Roitman kertoi, että seurakunta auttaa nyt eri puolilla kaupunkia vanhuksia ja holokaustin uhria, joista osa on jopa yli 100-vuotiaita.  Seurakuntalaiset soittelevat päivittäin kysyen heidän kuulumisiaan. Seurakunnan nuoret toimittavat ruokaa kotona asuville vanhuksille. Pääsiäisen aikaan jokainen sai erityisruokalähetyksen, joka sisälsi pääsiäisaterialla tarvittavia aineksia. Työtä tehdään yhteistyössä Jerusalemin kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Monet iäkkäistä tarvitsevat myös hengellistä apua. Seurakuntana he haluavat auttaa heitä myös löytämään Messiaan elämäänsä.

Rishon-Le-Tsionin kaupungissa sijaitsee nuori Elävä virta -seurakunta, jonka pastori on Mihail Samsonov. Koko vajaan 3 vuoden olemassaolonsa aikana seurakunta on keskittynyt aktiiviseen evankelioimistyöhön. Nyt he jatkavat sitä internetin kautta.  He ovat siirtäneet mm. Alfa-kurssit internetin pienryhmille. Sen ansiosta kaupunkiin on syntynyt useita aivan uusia ryhmiä, jotka vahvistuvat. He ovat pyytäneet, että voisimme järjestää yhdessä ensi syksynä evankelioimisaktioita Israelissa.

Seurakunta tekee myös yhteistyötä kaupungin sosiaalitoimen kanssa. He toimittavat mm. lämpimiä aterioita yli 60-vuotiaille. Pastori Samsonov uskoo, että työ kantaa myös hengellistä satoa, kun karanteeniaika päättyy.

Mihail Samsonov toivoo myös, että Suomen uskovat rukoilisivat Israelin seurakuntien puolesta, jotta ne olisivat rohkeita ja päättäväisiä evankeliumin eteenpäin viemiseksi kaikkina aikoina.

Kuvassa Israelissa kokoontuva kotiryhmä

Haluamme kiittää sydämemme pohjasta kaikkia IRR-TV:n juutalaistyön ystäviä teidän esirukouksistanne ja tuestanne tärkeälle työlle juutalaisen kansan pelastukseksi! Kiitos, että seisotte rinnallamme jatkossakin. Voit tukea työtämme omien mahdollisuuksien mukaan Israel työn viitteellä 5050 tästä linkistä.

Jumala siunatkoon omaisuuskansaansa Israelia ja sinua, joka tahdot seisoa Hänen kansansa rinnalla!

Pirjo ja Vladimir Karttunen
IRR-TV:n juutalaistyönjohtajat