Koronan keskellä missiokirja parantaa Burjatiaa

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka kertoo uusimmassa Radio Dein Itäportti-ohjelmassa, miten kaikkien aikojen ensimmäinen evankeliova missiokirja Burjatian kielellä tuo evankeliumin valoa kansalle. Kuulet tuon ohjelman la 11.4. klo 13 ja uusintana mm. su 12.4. klo 15 Radio Deiltä. Koronapandemian keskellä perheväkivalta Burjatiassa on noussut otsikoihin, kun perheen isä surmasi julmasti vaimonsa ja perheensä kovien paineiden keskellä. Valitettavasti missiokirja ei ehtinyt tuohon perheeseen ajoissa.

Kuitenkin samaan aikaan parhaista muutoskertomuksista ja tiekartasta Jeesuksen luokse koostuva evankelioiva kirja leviää kansan keskellä ja parantaa ihmisten ahdistusta tuoden evankeliumin myötä tulevaisuuden ja toivon tälle vähemmistökansalle. Näin työmme ystävien tuella painettu missiokirja on laajasti käytössä ja sen myötä evankeliumi leviää tehokkaasti Burjatiassa.

Burjaatit saivat ensimmäisen evankelioivan kirjan

IRR-TV haluaa saavuttaa evankeliumilla unohdettuja ja saavuttamattomia Jakuutteja ja Burjaatteja. Heidän asuinalueensa löytyvät Siperian aroilla ja Kiinan rajamailla. Vuonna 2019 nämä heimot ja kieliryhmät saivat ensimmäinen evankelioivan kirjaerän omalla äidinkielellään koskaan. Kyseessä on siis kristillisen evankelioimistyön ”kulttuuriteko”. Kiitos kaikille teille, jotka olette rukoilleet ja mahdollistaneet tämän.

Jakuutit ovat Sahan tasavallan kansaa ja ovat turkkilaisperäinen etninen ryhmä, joka asuu pääasiassa Jakutian alueella Siperiassa. Heitä on noin puoli miljoonaa. Alueelta on pyydetty missiota myös Ulan-Udenin kaupunkiin Burjatiaan.

Myös mongolialaiset saivat hiljattain oman missiokirjansa. Kirjat on jo jaettu seurakuntien käyttöön. Näin Mongolian pääkaupungin Ulan Batarin 1.3 miljoonainen väestö saa mahdollisuuden lukea evankeliumin omalla kielellään.

Kiitos esirukouksistasi kirjallisuustyön puolesta. Jos sinulla on mahdollisuutta olla mukana kirjojen painatuksessa, voit tehdä sen tukemalla linkistä Venäjän kirjallisuustyötä viitteellä 2422:

https://www.irr-tv.fi/lahjoita/

Hannu Haukka