Mission toivotaan tuovan muutoksen Itä-Ukrainaan

Itä-Ukrainan sotatoimialueelle on parhaillaan rakenteilla suuri mediamissio. Paikalliset pastorit uskovat, että nyt on oikea aika toteuttaa missio, koska tukalissa olosuhteissa elävät alueen asukkaat etsivät Jumalaa.

Mariupolin kaupungista Slavjanskiin ylettyvä laaja mediakampanja piti pitää alun perin jo viime syksynä, mutta se siirrettiin vuodelle 2019 syksyn vaalien vuoksi.

Missio tulee olemaan harvinainen ja haasteellinen, sillä koko lähes 400 kilometrin pituinen rintama on aktiivista sotatoimialuetta. Alueella asuu arvioiden mukaan 1,5–2 miljoonaa asukasta molemmin puolin rajaa.

”Tarvitsemme kipeästi muutosta”

Sotatoimialueella asuvat ihmiset ovat joutuneet elämään jatkuvan pelossa vuosia jatkuneiden levottomuuksien vuoksi. Tuhannet naiset ovat menettäneet miehensä ja tuhannet lapset vanhempansa. Mariupolissa, 15 kilometrin päässä tulilinjalta sijaitsevan Pilgrim-lastenkodin lapset on jouduttu evakuoimaan pariinkin kertaan. Lastenkoti on ollut IRR-TV:n joulukeräyksen kohteena.

– Täällä tarvitaan kipeästi suurta muutosta. Tarvitsemme missiota, joka auttaa ihmisiä pääsemään katkeruudesta ja vihasta, sanoo Pilgrim-lastenkotia sekä orpokotia ja pakolaiskeskusta johtava pastori Gennadiy Mohnenko.

Ruoka-apua joulukeräyksen ansiosta

Seurakunnat ovat pyrkineet lievittämään sotatoimialueella asuvien hätää. Mohnenkon seurakunnan evankelioivat ryhmät vievät alueen asukkaille sekä hengellistä että humanitaarista apua.

IRR-TV on avustanut sotatoimialueen seurakuntia mm. lahjoittamalla kolme Lada-henkilöautoa evankelioimistyötä varten sekä tuoleja. Joulukuussa seurakuntiin toimitettiin Pilgrim-lastenkodin uuden kanalan broilereita. Kanala on rakennettu mm. IRR-TV:n joulukeräyksen tuotoilla.

– Kanalasta tuli alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen kolme kertaa suurempi. Nyt se tuottaa broilereita lastenkodille, orpokodille, pakolaisperheille sekä rintamakylien seurakunnille, iloitsee IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.