IRR-TV:n lähetykset näkyvät myös Mekassa

IRR-TV tuottaa vuosittain 800–1 000 uutta TV-ohjelmaa arabian-, Sudanin arabian-, farsin-, somalin-, amharan- ja tadzikin kielillä. Nämä ohjelmat lähetetään 16 satelliittitelevisiokanavan kautta kaikkialle maailmaan. Seurantatoimistoihimme Lähi- Idässä ja Pohjois-Afrikassa kertyy kuukausittain keskimäärin 200 000 palautetta.

Monet ovat löytäneet ohjelmien kautta henkilökohtaisen yhteyden Jeesukseen, etsivät seurakuntayhteyttä tai lisätietoa hengellisistä asioista. Toimistoihin tulee myös kysymyksiä, joita ohjelmien sisältö on herättänyt. Tässä muutamia todistuksia siitä, miten Jeesus on muuttanut ihmisten elämän Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueilla.

Ibrahim – Algeria

Ibrahim on hyvin konservatiivisesta taustasta tuleva algerialaismies, joka kunnioittaa perinteitä ja kulttuuria. Eräänä päivänä hän avasi television. Ibrahim kuuli sanomaa rauhasta, lohdutuksesta, levosta ja muutoksesta, joita hän oli aina kaivannut elämäänsä. Hän kuuli Jeesuksen Kristuksen nimen ja ihmetteli, onko Jeesus todellakin Tie. Hän alkoi katsoa TV-ohjelmia päivittäin ja tajusi, että jotain puuttui hänen elämästään. Hänen sisällään oli tyhjyys, jota kukaan ei ollut voinut täyttää.

Hän yritti puhua ystävälleen, mutta tämä neuvoi jättämään huomiotta kaiken kuulemansa. Ibrahim halusi kuitenkin kuulla lisää Kristuksesta ja päätti soittaa IRR-TV:n seurantatyön numeroon. Eräs veli seurantatyötiimistä tapasi hänet ja rukoili hänen kanssaan. Ibrahim antoi elämänsä Kristukselle ja haluaa palvella Häntä ja elää Hänelle.

Hakeem – Irak

Shiiamuslimitaustainen Hakeem oli kuullut Jeesuksesta Monte Carlo- nimisen radioaseman kautta. Hän kuunteli säännöllisesti sen ohjelmia ja tunsi, että Jumala kutsui häntä. Hakeem otti Jeesuksen vastaan Pelastajanaan viisi vuotta sitten ja alkoi lukemaan Raamattua. Hänen perheensä huomasi muutoksen hänessä. He seurasivat häntä, tutkivat hänen tavaroitaan ja löysivät hänen Raamattunsa.

He repivät Raamatun, vainosivat häntä sanallisesti ja riistivät häneltä ruuan ja vaatteet sekä pakottivat hänet palaamaan takaisin islamiin. Hakeemin oli jätettävä työpaikkansa sen jälkeen, kun häntä oli loukattu julkisesti, kutsuttu vääräuskoiseksi ja hän oli saanut puhelimessa tappouhkauksia. ISIS tappoi myös hänen veljensä.

Hakeem oli yhteydessä IRR-TV:n seurantatyöryhmään ja pyysi esirukousta sekä apua aloittaa oma liikeyritys uudessa paikassa kaukana perheestään. Seurantatyöryhmämme on ollut häneen yhteydessä rukoillen, rohkaisten ja antaen sielunhoitoa hänelle. He auttoivat Hakeemia myöskin taloudellisesti paikallisen vainottuja kristittyjä avustavan järjestön kautta.

Ameen – Egypti

Ameen otti yhteyttä seurantatoimistoomme puhelimitse. Hän oli lukenut Josh Dowellin kirjoittaman kirjan Todistus, joka oli herättänyt hänen mielessään monia kysymyksiä Jeesuksesta Kristuksesta. Kirjan lukemisesta alkaen hän oli katsellut meidän TV-ohjelmiamme ja etsinyt totuutta. Hän otti vastaan Jeesuksen Pelastajanaan yhden meidän tuottamamme TV-ohjelman aikana.

Hänestä on tullut Jeesuksen opetuslapsi katsomalla kanavamme ohjelmia, koska hänen asuinalueellaan ei ole seurakuntia. Hän tapasi erään seurantatyöntekijämme kanssa, joka antoi hänelle kirjallisuutta ja rukoili hänen kanssaan. Nyt hän aikoo liittyä ryhmään, jossa opiskellaan Raamattua.

Malika – Algeria

Malika on musliminainen, joka etsi elämäänsä totuutta. Hän kuuli Jeesuksesta kristityn ystävänsä kautta ja soitti seurantatyöryhmällemme kysyäkseen Jumalan kolminaisuudesta ja Raamatusta. Työntekijämme vastasivat hänen kysymyksiinsä, lähettivät hänelle Raamatun sähköisessä muodossa ja antoivat hänelle Skype-numeron seurantatoimistoon Algeriassa jatkoyhteydenpitoa varten.

Voit tukea IRR-TV:n SateliittiTV-työtä islamilaiseen maailmaan viitteellä 8853 tästä linkistä: www.irr-tv.fi/lahjoita

Teksti: Hani Henein, Ari Talja

Artikkelissa on käytetty kuvituskuvaa