Uusi toimitalo tukee IRR-TV:n lähetystyötä

IRR-TV:n medialähetystyö on laajentunut viime vuosina voimakkaasti kotimaassa ja ulkomailla. Lisääntyneiden haasteiden ja kasvaneen henkilökunnan vuoksi IRR-TV rakentaa lisää toimitiloja, jotta työtä voidaan tehdä tehokkaasti.

Uuden 2 200 neliön lisätoimitilan rakentaminen käynnistyi elokuussa. Studio- ja toimistotiloja sisältävän kolmikerroksisen rakennuksen pitäisi valmistua ensi vuoden aikana.

Rakentaminen on pystytty aloittamaan kanadalaisten kristittyjen liikemiesten antaman ”pesämunan” turvin, mutta rakennusprojektia varten tarvitaan työn ystävien tukea. Uudet toimitilat mahdollistavat sen, että IRR-TV kykenee vastaamaan työn kasvaneisiin haasteisiin koti- ja ulkomailla. Yli 1,5 miljardia maailman väestöstä ei ole kuullut koskaan evankeliumia, joten tehtävää riittää vielä.

Suurkaupungeissa pidettävien missioiden kautta evankeliumi saadaan välitettyä miljoonille ihmisille. Myös Mexico Cityyn on suunniteltu missiota.

Suurkaupungit tehokkain lähetyskenttä

IRR-TV tekee monipuolista lähetystyötä eri kansojen parissa. Esimerkiksi IRR-TV:n arabiosasto tuottaa vuosittain noin tuhat TV-ohjelmaa eri kielillä, jotka tavoittavat satoja miljoonia ihmisiä. Työn runko ovat kuitenkin suurkaupunkimissiot, joita on järjestetty 15 vuoden aikana yli sadassa maassa, neljällä mantereella.

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka kertoo, että missioiden kohteeksi valittiin suurkaupungit, koska ne ovat ”rikkauden ja kärsimyksen, tiedon ja rappeutumisen, edistyksen ja taantumuksen sekä kirouksen ja siunauksen lähteenä”. Suurin osa ihmisistä asuu teollistuneissa ja kehittyneissä maissa ja suurkaupungeissa.

– Lähetystyön kannalta on tärkeää, että nämä ihmiset ovat sekä esirukoustemme että hyvin harkitun strategian kohteena. IRR-TV on halunnut tehdä sen, minkä pystyy, ja noudattaa tarkoin harkittua strategiaa, kun menemme suuriin kaupunkeihin.

Missioita on pidetty monissa megakaupungeissa, kuten yli 14 miljoonan asukkaan Kalkutassa vuonna 2017.

”Kalastusta” median välityksellä

Suurkaupunkimissioiden strategia on valjastaa kaikki mahdollinen media – televisio, radio, lehdet, ulkomainokset ja sosiaalinen media – hyvän sanoman levittämiseen, jotta ihmisiä saataisiin ”kalastettua taivasten valtakuntaan”.

– Sielunvihollinen kalastaa suurimmilla nuotilla ja verkoilla ja vetää isoja saaliita. Se käyttää hyväkseen mediaa riistääkseen ihmiset omaan valtakuntaansa, Hannu Haukka sanoo.

Nykypäivänä tarvitaan suuria verkkoja, jotta suurkaupunkien ihmiset voidaan tavoittaa tehokkaasti.

– Kalastaja menee sinne, missä kala on, ja käyttää sellaisia välineitä, joilla saa mahdollisimman paljon kalaa. Miksi me menisimme ulos pelkällä mato-ongella, kun maailma käyttää valtavia kalastusalustoja omien tavoitteidensa toteutumiseksi? kysyy IRR-TV:n varatoiminnanjohtaja Andreas Wirth.

Rakennusprojektia varten on avattu erillinen rakennusrahasto, jolla on myös oma viitenumero: 3379. Tavoitteena on kerätä kaksi miljoonaa euroa ensi pääsiäiseen mennessä. Hankkeeseen voi tulla mukaan kertalahjoituksella tai mahdollisesti testamentilla. Jokaisen lahjoittajan nimi kirjataan (lahjoittajan suostumuksella) uuden toimitilan aulassa olevaan tilaan.